Over ons

Familiebedrijf
Karma is opgericht in 1977 in Zwaagdijk-Oost door Co & Leony Koeman. In de begin jaren werden er alleen bollen geteeld en in 1981 zijn in Zwaagdijk de eerste kassen gebouwd, zodat er ook tulpen konden worden gebroeid. De jaren die daarop volgden werden er steeds een aantal kassen bijgebouwd totdat er geen ruimte meer was om uit te breiden. Dit zette de familie Koeman ertoe aan om in 1997 het bestaande bedrijf te verkopen en nieuwe kassen te gaan bouwen bij een aangekochte locatie in Wervershoof.

Karma Wervershoof
Sindsdien is het bedrijf de naam Karma Wervershoof gaan voeren. De groei van de teelt en broeierij breidde zich door de jaren heen dusdanig uit dat er nagedacht werd over nog meer uitbreiding. Dit was ook het moment waarop Sjors en Jelle binnen Karma Wervershoof treden. In 2008 is er een Bloembollenbedrijf overgenomen in Wervershoof, waardoor Karma Wervershoof sindsdien uit twee locaties bestaat.

Locatie Karma Wervershoof De Kibbel
De Kibbel 14
Vok Koomenweg 7

Tegenwoordig worden er op allebei locaties tulpen gebroeid in moderne kassen voorzien van automatische containersystemen en verdere hightech machines. De kwekerij bestaat uit 50 Ha tulpen die allemaal bestemd zijn voor de eigen broeierij. Een groot gedeelte van deze tulpen worden geteeld onder plastic folie, hiermee proberen we de bloembollen op het land iets te vervroegen, zodat we in het broeierijseizoen ook eerder over de gewenste cultivars kunnen beschikken. De kwekerij vindt plaats in West-Friesland en in Flevoland. De broeierij vindt plaats vanaf +/-20 november tot eind maart. Karma Wervershoof broeit alle tulpen op potgrond, hierdoor proberen we een zwaardere kwaliteit en langere houdbaarheid van de tulpen te realiseren.

Jelle & Sjors Koeman